Vinter vill jag inte ens tänka på

På vägen hem från gymnasiet idag blir jag förstummad i centrum. Utanför tunnelbanan har det legat ett stånd hela sommaren, dem sålde underbara och söta jordgubbar. Men idag kläddes ståndet av en annan skylt, från att ha stått "Svenska jordgubbar", till att stå "Brända mandlar". Över en dag har vi alltså övergått från sommar till vinter.

Jag tänker inte låta mig själv köpa några förbannade mandlar. Hur sött dem än luktar, och hur frestad jag är... Jag sparar det till julmarknaden.

Markus prinsessa

Solen lägger sig bakom hustaken i Stockholm. Himlen går från frisk blå till underbart orangea och rosa nyanser. Musik kommer från den lilla datorns högtalare, det är Markus Krunegård som fyller rummets atmosfär. Prinsessan av Peking. 
Jag vill vara prinsessan som Markus sjunger om. Vilken känsla. 

Lars Winnerbäck

Om tjugo minuter är det dags att dra sig mot Gröna Lund. Missförstå mig inte, jag åker dit för att lyssna på fantastiska och finaste Lars Winnerbäck. Man måste inte lyssnat på honom mycket för att tycka om honom och hans texter.
Jag har packat regnponcho och paraply som jag sedan får dansa under.
Jag har aldrig sätt Lars live innan och jag har heller inte lyssnat på honom så mycket som man borde.
Efter ikväll kommer jag förhoppningsvis få inspiration, och skrivglädjen kommer förhoppningsvis få sig en kick och ta ett språng.


Här börjar det.

Vad är skillnaden mellan att fantisera, drömma och tänka? Det vet jag inte, men jag kommer skriva om allt möjligt som kretsar i mitt huvud. Vare säg det är en fantasi, en dröm, eller en tanke.

Status i korta ord: Trött, behov av dusch, hungrig.

RSS 2.0